12 Bin Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Kuzey yarım Kürede İlkbaharın Başlangıç günü olan 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası sebebiyle Ünye Orman İşletme Müdürlüğünde vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı. 


Giresun Orman Bölge Müdürlüğünden şu açıklamalar yapıldı:


Fatsa Orman İşletme Şefliğince Fatsa’da 5.000 adet sarıçam fidanı Fatsa Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıldı. Orman sevgisi, ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi temalarının işlendiği pankartlar eşliğindeki fidan dağıtımı, 5.000 fidanın halkın yoğun ilgisi sonucu kısa sürede tükenmesi ile tamamlandı. Fidan dağıtım törenindeki konuşmasında Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen vatandaşlara, fidanları kısa sürede toprakla buluşturmalarını söyledi. Ormanların faydaları, korunması ve geliştirilmesinin önemini de vurgulayan Şen konuşmasının devamında, “birey olarak da ormanlarımızı koruyup kollamak, gelecek nesillere daha fazlasıyla bırakmak vatandaşlık görevimizdir” dedi. 

Ünye Orman İşletme Müdürlüğünce Ünye’deki fidan dağıtım töreninde 5.000 adet defne ve 2.000 adet sarıçam fidanı toprakla buluşturulmak üzere vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidan dağıtımı törenine Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, Ünye Orman İşletme Şefi Murat Türkyılmaz ve daire amirleri katıldı. Fidan dikimi konusunda teknik bilgi veren Ünye Orman İşletme Şefi Murat Türkyılmaz’dan sonra vatandaşlara hitap eden Kaymakam Güney konuşmasında; “Ağaç ve orman sevgisi, Karadeniz insanının ağaca olan düşkünlüğü burada somut olarak görülmektedir. Bizler yeşille iç içe yaşayan, hayatında yeşili baş tacı yapan, ağacı seven ve ağaç kültürü olan bir bölgenin insanıyız. Biz çevremize bu kadar güzel bakan bir milletiz. Yine etrafımıza bir baktığımız da hepimizin evinin etrafında bir kiraz ağacı, armut ağacı vardır. Yani büyüklerimiz evlerinin etrafına bunları dikerek sadece kendileri için değil, kuşlar için başka canlılar için bu dikimi yapmışlar. Siz değerli büyüklerimizde genç nesillere ağaç dikmenin önemini ve nasıl aşılanacağını, korunacağını ve geliştirileceğini göstermesi gerekiyor. Çünkü gençler sizlerden görecek ve onlar da bir sonraki kuşağa bunu aktaracaktır.” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN