112 Acil Çağrı Merkezinde Çağrı Alınmaya Başladı

Giresun Valisi Enver Ünlü, yeni binasında çağrı kabulüne başlayan Giresun 112 Acil Çağrı Merkezi'nin ilk çağrı alışını gerçekleştirdi.

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, yeni binasında çağrı kabulüne başlayan Giresun 112 Acil Çağrı Merkezi'nin ilk çağrı alışını gerçekleştirdi.

Vali Ünlü ve İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman,  15 Haziran Salı günü Saat: 11.00 de Giresun Merkez Teyyaredüzü Mahallesi, Şehit Yılmaz Mındız Sokak’ta bulunan Giresun 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen programda, Giresun’da faaliyet göstermeye başlayan 112 Acil Çağrı Merkezinde ilk çağrıları karşıladı.

Ülkemizde, farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması amacıyla; Yerli ve milli yazılım altyapısıyla, üstün teknik donanımlarıyla dünyaya örnek olacak bir proje olan, 81 ilde teşkilatlanma çalışmalarında sona yaklaşılan 112 Acil Çağrı Merkezi Giresun’da kendi binasında hizmet vermeye başladı.

Bu projeyle birlikte; Ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu 112 Acil Çağrı Merkezleri, acil çağrı hizmetlerinde koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmalarını amaçlıyor.

Giresun 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ilk çağrıyı yanıtlayan Vali Enver Ünlü, çağrı merkezine düşen hasta nakil talebini sağlık birimine yönlendirdi.

Programa; Vali Enver Ünlü, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Vali Yardımcımı Mehmet Fikret Çavuş, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, Giresun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve ilgili daire amirleri katıldı.

Yeni binasında hizmet vermeye başlayan 112 Çağrı Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Enver Ünlü, burada basın mensuplarına merkezin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

VALİ ÜNLÜ “ MERKEZİN İKİ ÖNEMLİ AMACI VAR”

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada 112 Acil Çağrı Merkezinin iki önemli amacı olduğuna vurgu yapan Vali Ünlü “Ülkemizde acil yardım talep ve ihbarların 110, 112, 155, 156, 177 gibi çok sayıda hat üzerinden yapılması nedeniyle uygulamada çeşitli zorluklar yaşanmaktaydı.

İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde yaşanan aksaklıkları önlemek, zaman ve kaynak israfını engellemek, olaylara daha hızlı ve etkin müdahalede bulunmak ve tüm acil çağrıların tek numara üzerinden yani 112 hattıyla yapılmasını sağlamak amacıyla 81 ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezlerinin kurulum çalışmalarına başlandı ve kısa süre içinde hem yazılım altyapısıyla hem donanım açısından gerçekten dünyaya örnek olacak merkezler inşa edildi.

Bugün Giresun’umuzda da 112 Acil Çağrı Merkezimizi çok şükür sorunsuz bir şekilde faaliyete aldık. Acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri ve Acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmaları. Böylelikle zaman ile maliyet tasarrufu ve hizmette etkinlik sağlanarak ilgili kurumlarımız arasında koordinasyon ve işbirliği de artırılmış olup, asılsız çağrılar nedeniyle iş yükünün artmasına ve vatandaşlarımız nereyi arasam diye düşünmesinin de önüne geçilmiştir” dedi.

“YÜZDE YÜZ MİLLİ VE YERLİ”

112 Acil Çağrı Merkezlerinde kullanılan yazılım dünyanın birçok yerinden ödül alan, yüzde yüz milli ve yerli bir kodlamanın ürünü yazılım kullanıldığını ifade eden Vali Ünlü “Bu akıllı yazılımla gelen bütün ihbarların analizleri yapılacak, örnek vermek gerekirse; hangi bölgede hangi suçlar işleniyor, yangınlar nerede çıkıyor şeklinde detaylı tespitler yapılarak ileri de kurumlarımız için önemli bir veri kaynağı oluşturulmuş olacak. Öte yandan coğrafi bilgi sistemleri sayesinde olay mahallinin tespiti, araç takip sistemi sayesinde araç ve ekiplerin sevk ve idaresi de daha verimli bir hale geliyor” diyerek, kullanılan yazılımın önemine dikkat çekti.

“15 MİLYON 247 BİN LİRA HARCANDI”

Giresun 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bazı bilgileri de basın mensupları ile paylan Vali Ünlü, 2018 yılında yapımına başlanan Merkezin inşaatı için 15 milyon 247 bin Lira harcandığını açıkladı.

Vali Ünlü, basın mensuplarına yaptığı açıklamasını “Bu vesileyle 112 Acil Çağrı Merkezimizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyor ve bu güzide yatırımı ülkemizin her iline kazandıran Sn. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Kıymetli İçişleri Bakanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun” cümleleriyle tamamladı.

ACİL ÇAĞRI MERKEZİ HİZMET BİNASI ALANI İÇERİSİNDE; 5.160 m² kapalı alan, 234 m² çağrı merkezi salonu, Eğitim salonu, Acil Durum Yönetim Merkezi, Aynı anda 100’ün üzerinde personelin yemek yiyebileceği yemekhane, 150 m² spor salonu, 1500 m² açık park alanı ve 668 m² kapalı otopark, Bay ve bayan personellerin ayrı kullanabileceği dinlenme odası ve banyoları ile mescit alanlarını yer almaktadır.

Müdürlük kadrosunda;  Müdür, 1 Mühendis, 1 Tekniker, 6 Teknisyen, 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 15 Çağrı Karşılama Personeli, 2 Hizmetli olmak üzere toplam 26 personel görev yapmaktadır.

7/24 kesintisiz faaliyet gösteren Müdürlüğün personel ihtiyacını karşılamak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından 14 adet Çağrı Karşılama Personeli alımı yapılmış olup, göreve başlama süreci devam etmektedir.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN