'Ayın Okulu' Projesini Hayata Geçirdik

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakıoğulları, 9 Ağustos Cuma günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısına katıldı.

2019–2020 eğitim öğretim yılının açılışı öncesinde yapılan çalışmalar ile 2018–2019 yılının bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sarıfakıoğulları, toplantının içeriği hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI, “ÖNCELİKLE ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ, VELİ BÜTÜNLEŞMESİNİ SAĞLAMAYI ARZU ETTİK”

Eğitimde başarıya giden yolda; öğretmen, öğrenci, veli bütünleşmesinin önemine işaret eden Vali Sarıfakıoğulları, “ Öncelikle öğretmen, öğrenci, veli bütünleşmesini sağlamayı arzu ettik. Bunun için öğretmenlerimiz il bazında velilerimizi evlerinde ziyaret ederek bir araya geldi.  Öğrencimizin bir başarısızlığı söz konusuysa bunu veliyle yüz yüze karşılıklı konuşma, değerlendirme analiz etme imkanı buldu. Bu projeye destek veren Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çünkü sorunu yerinde anlamadan soruna çözüm bulmak mümkün değildir” dedi.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI “AYIN OKULU PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Okullarda rekabetçi bir ortamın oluşmasını arzu ettikleri söyleyen Vali Sarıfakıoğulları “Okullar arasında rekabet olması için ‘Ayın Okulu’ projesini hayata geçirdik. Bütün müfettişlerimiz başta olmak üzere, yönetici arkadaşlarımız, Giresun bazındaki okulları irdelediler. Bununla ilgili okullarımızın değerlendirilmesi için nesnel ve objektif kriterler getirdik. Bu çerçevede arkadaşlarımız incelemelerini yaptılar ve ilkokul, ortaokul ve lise bazında ayın okullarını seçtiler. Amacımız bir okulumuzu diğerine tercih etmek değil ama rekabetin taltif edilerek, ödüllendirerek başarıyı kamçılamayı hedefledik. Bununda olumlu pozitif sonuçlarını özellikle liselere giriş sınavında gördük” diyerek başarıyı artırmak için pozitif tüm imkanların seferber edildiğine dikkat çekti.

VALİ SARIFAKIOĞULLARI “OKULLARIMIZIN FİZİKİ ORTAMLARINI İYİLEŞTİRDİK VE GÜVENLİ HALE GETİRDİK”

Vali Sarıfakıoğulları, okullarda başarıyı yakalamak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini, eğitim öğretim ortamının iyileştirilmesi ve eğitime uygun hale getirilmesi için her türlü imkanları seferber etiklerini ifade ederek “Yine okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında projelerimiz oldu. Buda başarımızı perçinledi. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 17 civarında. Fiziki ortamın elverişli olmasının da başarıya yansımalarını gördük. Eğitim öğretim ortamımızın elverişli olması başarıyı da beraberinde getiriyor. Bunun yanında çocuklarımıza değerler eğitimi verdik. Bir dizi konferanslar düzenledik. Yatılı okuyan çocuklarımızın kaldığı yerin güvenliğinden yedikleri yemeğin hijyenine kadar her konuyu çok dikkatli ve detaylı olarak tetkik ettik. Hiçbir kötü hadise yaşamadan da eğitim öğretim yılımızı tamamladık. Okullarımızın güvenliğiyle ilgili her okulumuza özel güvenlik görevlisi tahsis ettik. 16 okulumuzda da polis memuru görevlendirdik. Polis memurlarımızı risk analizi yaptıktan sonra daha çok hassas okullarımızda değerlendirdik. Çocuklarımız kötü alışkanlıklarla karşı karşıya kalmaması adına en üst düzeyde hassasiyet gösteriyoruz. Hiçbir asayiş hadisesi de yaşamadık. Okul çevrelerindeki işyerlerini de mercek altına aldık. Gerek özel güvenlik görevlilerimiz, gerek polis memurlarımız okul çevrelerindeki işyerlerinde çocuklarımızın gelişimine olumsuz etkileyecek herhangi bir olumsuzluk olmaması adına gayretle çalıştılar, çalışıyorlar. Yine okul çevrelerinde metruk yerlerin yıkılmasına yönelik çalışmalarımız oldu. Çünkü kötü alışkanlıklar buralarda yuva yapıyor. O nedenle buraların yıkılmasını önemsedik ve bir hafta gibi bir sürede de birçoğunu yıktık. Yıkmadıklarımızı da kapı ve pencerelerini muhafaza altına aldık” diyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kurumlar arasında ki en geniş camia olduğunu ve buradaki başarıda herkesin payı bulunduğunu söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TOSUNOĞLU “LGS’DE TÜRKİYE 3'ÜNCÜSÜ OLDUK”

İlimiz genelinde öğretmen ve öğrenci sayıları ile okullaşma oranları hakkında bilgi sunan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, 427 okulda 3 bin 957 derslikte,5 bin 754 öğretmen ve 73 bin 885 öğrenciyle birlikte eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirterek, Türkiye geneli okullaşma oranı 84,20 iken ilimizde okullaşma oranının %90,35 olduğunu söyledi. 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanan 2019 Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Raporuna göre, Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında ilimizin Türkiye 2’si, Fen Bilgisi alanında Türkiye 3’üncüsü olduğunu söyledi.

TOSUNOĞLU “60 BİN 959 VELİYE MEKTUPLA ULAŞTIK”

2018–2019 Eğitim öğretim yılı içinde 15 bin 327 velinin “Tanı, anla, değerlendir” projesi kapsamında ziyaret edildiği, öğrencilerin hayata en iyi hazırlanması ve veliyi eğitim sürecine dahil etmek amacıyla 60 bin 959 veliye “Veliye Mektup” projesi kapsamında mektupların ulaştırıldığı söyleyen Tosunoğlu,   Erasmus projeleri kapsamında 122 öğretmen ve 178 öğrencinin AB ülkelerine çeşitli konularda eğitim almak için gönderildiğini belirtti.

TOSUNOĞLU, HAYATA GEÇİRDİKLERİ PROJELER VE ETKİNLİKLERİ BASIN MENSUPLARINA ANLATTI

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projeler hakkında da basın mensuplarına sunum yapan Tosunoğlu “Dedeler, Nineler, Torunlarıyla Okuyor” ve “Okuma Kardeşliği” projesi kapsamında okuma etkinlikleri gerçekleştirildiğini, Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Robatik Tasarım Atölyesi açıldığını, Bu yıl 8.’si düzenlenen Giresun Temalı Yarışmalarının yanı sıra, “Sağlıklı nesil, gelecek”, “Hayalimdeki Madalya” projeleri ve Giresun Özel sporcular Bütünleşme Şenliği, “Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, Okul Öncesi Eğitim Şenliği gibi etkinlikler düzenledikleri bilgisini verdi.

Hayata geçirdikleri projelerden bazılarının yerel basında da geniş bir şekilde yer aldığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu “1 Liranın Hükmü Var”, “Barış Manço”, “Fındıksan”, “Resim Sergisi” , “Öğrenciler Aileler ile Buluşuyor”, “Duymuyorlar Ama Hissediyorlar” gibi etkinliklerinde ulusal ve yerel basında ses getirdiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN